Nu hänger jag ut mig själv, med den stora risken att bedömas som den värsta tänkbara nybörjaren…
Saken gäller det här med gradering av räkor… Räkor har jag haft ett bra tag, men visste inte att dom kunde inneha så många olika värden
S,SSS,A,B-C o.s.v…
Kan nån vänlig själ vara så snäll att förklara den faktiska skillnaden för mig…?
Vad gör att en dyrare räka faktiskt ÄR dyrare…
Som sagt… med risk för att bli redigt förnedrad nu… =)
Jag har bl.a ett gäng CR som ser ut så här:
Är det en “bra” räka eller ska jag genast avliva den ??
Alla är nybörjare någon gång så det är absolut inget att skämmas över,
Kort sagt ang gradering kan man säga att ju mer vitt på räkan desto “bättre” gradering
finns genomskinliga partier i det vita sjunker den i grad. Räkan du visar på bilden klassas som B/C eftersom den har en hel del genomskinligt i dom vita partierna. Men du ska absolut inte avliva den. Den har precis lika intressanta beteende som “finare räkor”. Dom bättre/ dyrare graderingarna är framavlade varianter på din räka.
Sedan har jag oxå märkt att ju äldre Cr blir desto fulare blir dem, tyvärr.
Även en " ful " räka kan få en avkomma med finare gradering.
Så jag tycker inte heller du skall avliva de med sämre gradering.
Vill du bara ha de som har bättre gradering säljer du bara dina sämsta
eller flyttar dem till ett annat kar.
Någonstans måste man börja
Ett skott i nacken e vad den behöver den fulingen…Skojar bara Kolla högst upp på sidan;det finns en flik med “gradering”,sen kan man tycka att skillnaden e hårfin mellan s och s+ eller ss, men det behöver ju inte betyda så värst mycket…