Jag har lärt mig att det är alltid lättare att mata ihjäl ett djur än att svälta ihjäl det.
Mina räkor har gått ifrån 12 till cirka 100 stycken.
Jag matar de ca varannan dag med en av följande:
- ett halvt kryddmått små räkpellets ibland krossade
- en halv snowflake
- en halv algtablett
- Två stavar bärnnnässlor sticks.
Stoppar jag ner ett mullbärsblad blir det uppätet på två dygn :shock:
Andra blad ratar de några veckor och sen börjar de knapra i sig dom så sakta.
Någon gång i månaden stoppar jag ner “gurka på pinne” som de får kalasa på några timmar.
De flesta tillbringa dagarna med att pilla runt i flytväxterna jag har och växten jag satte ner för någon vecka sen är snart uppäten.
Men jag tycker nu det är mycket mer “stress” i karet när det kommer ner mat. Jag fär känslan av att de små liven är utsvultna. I mitt andra kar med färre räkor matar jag typ hälften så mycket, men där kan maten bli liggande någon dag.
Är stressen kanske bara en naturlig del då det helt enkelt är fler i karet?
Hur vet man att man matar “lagom”?